Čertíci sú recept, ktorý sa dedí z generácie na generáciu. Malé rezne, ktoré si Jarda Žídek veľmi dobre pamätá z detstva ako recept svojej mamy je naozaj vydarený finger food. Hodí sa pre deti i dospelých a čertíci sa veľmi dobre uplatnia aj na každej párty.
Postup
- Začneme marinádou: Solamyl, vajcia, horčicu, Worcesterskú omáčku, trochu Parmezánu a šťavu z citrónu zmiešame v miske.
- Bravčovú krkovičku nakrájame na malé rezníky, zľahka ich preklepeme. Následne podľa chuti posolíme a pokoreníme.
- Rezníky vložíme do marinády a dôkladne premiešame, aby sa spojila s každým kúskom mäsa. Necháme v chlade marinovať min. 2 hodiny.
- K mäsu si ďalej pripravíme vlastnú rýchlu paradajkovú omáčku. Na oleji osmažíme cibuľu a cesnak pokrájané na malé kocky. Pridáme jemný paradajkový pretlak, najlepšie Sugo Di Pomodoro BILLA Premium a trocha vody. Dosolíme, dokoreníme a povaríme 10 minút.
- Marinované rezne opekáme do chrumkava na panvici s olejom. Keď sú čertíci pekne tmaví, podávame ich spolu s paradajkovou omáčkou.
Je to čertovský dobré, ochutnajte aj vy 😊