pečené rebierka

Pečené rebierka v BBQ marináde a Coleslaw

 | 

Čas prípravy: 

120

 min

Čas varenia: 

120

 min

Ingrediencie

Šalát coleslaw

Ingrediencie

Šalát coleslaw

Nutričné hodnoty

Billa

Toto je recept na perfektnú grilovačku, ktorá poteší celú rodinu a priateľov? BBQ omáčka a pečené rebierka sú skvelá kombinácia, ktorú môže vylepšiť už iba osviežujúci coleslaw. Ide o jednoduchý recept na šťavnaté marinované pečené rebierka, ktoré sa upečú dozlatista a rozplývajú sa na jazyku. K nim pridáme aj recept na klasický coleslaw, ktorý je ideálnou prílohou k mäsu.

Postup:

  1. Príprava rebierok: Rebierka opláchnite pod studenou tečúcou vodou a osušte ich papierovou utierkou. Odstráňte prebytočný tuk a blany, ak je to potrebné. Nakrájajte rebierka na menšie porcie, aby sa ľahšie marinovali a piekli.

  2. Príprava marinády: V miske zmiešajte BBQ omáčku. Môžete použiť aj kúpenú. (Ak fandíte domácej, tak potrebujete jablčný ocot, dijónsku horčicu, hnedý cukor, soľ, čierne korenie, cesnak, cibuľu, údenú papriku a kajenské korenie (ak používate). Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.

  3. Marinovanie: Rebierka vložte do veľkej misky alebo do uzatvárateľného plastového vrecka. Prilejte marinádu a uistite sa, že sú rebierka ňou rovnomerne pokryté. Misku prikryte fóliou alebo vrecko uzavrite. 

  4. Doba marinovania: Rebierka nechajte marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc. Čím dlhšie budú rebierka marinované, tým budú mať intenzívnejšiu chuť.

  5. Pečenie: Pred pečením rebierka vyberte z chladničky a nechajte ich pri izbovej teplote asi 30 minút. Potom ich uložte na predhriaty gril a na 30 minút ich prikryté grilujte na nízkom plameni, potom ich otočte a opekajte ďalších 30 minút. Rebierka grilujte kým nie sú mäkké a šťavnaté (celkovo zvyčajne 1-2 hodiny).

  6. Všetky ingrediencie na šalát dajte do veľkej misy a dobre spolu premiešajte.
  7. Podávanie: Upečené rebierka potrite zvyškom marinády a ihneď podávajte s vašimi obľúbenými prílohami, ako je coleslaw.