French toast sú ideálne raňajky pre chladné rána. Existuje mnoho variantov týchto vo svete obľúbených raňajok. My sme si vybrali ten s lahodným vanilkovým pudingom.
Postup:
- Pripravíme si pudingovú omáčku. 600 ml mlieka privedieme takmer k varu za občasného miešania. Pudingový prášok a cukor rozpustíme vo zvyšku mlieka a pomaly vlejeme do horúceho mlieka. Metličkou miešame a privedieme k varu. Povaríme 2 minúty. Zakryjeme potravinárskou fóliou.
- Vajíčka prešľaháme s mliekom a štipkou soli.
- Na panvici si zohrejeme pár lyžíc oleja a kúsok masla.
- Toastový chlieb namáčame vo vajíčkach a smažíme na miernom ohni do zlata z oboch strán.
- Prebytočný tuk odsajeme papierovou vreckovkou.
- Toasty poprášime škoricou a práškovým cukrom a podávame s pudingovou omáčkou a čerstvým ovocím.