french toast

French toast s vanilkovým pudingom

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

20

 min

french toast
Ela Kaslu
Ela Kaslu

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

2 porcie:

Na pudingovú omáčku:

Ingrediencie

2 porcie:

Na pudingovú omáčku:

Nutričné hodnoty

Billa

French toast sú ideálne raňajky pre chladné rána. Existuje mnoho variantov týchto vo svete obľúbených raňajok. My sme si vybrali ten s lahodným vanilkovým pudingom.

Postup:

  1. Pripravíme si pudingovú omáčku. 600 ml mlieka privedieme takmer k varu za občasného miešania. Pudingový prášok a cukor rozpustíme vo zvyšku mlieka a pomaly vlejeme do horúceho mlieka. Metličkou miešame a privedieme k varu. Povaríme 2 minúty. Zakryjeme potravinárskou fóliou.
  2. Vajíčka prešľaháme s mliekom a štipkou soli.
  3. Na panvici si zohrejeme pár lyžíc oleja a kúsok masla.
  4. Toastový chlieb namáčame vo vajíčkach a smažíme na miernom ohni do zlata z oboch strán.
  5. Prebytočný tuk odsajeme papierovou vreckovkou.
  6. Toasty poprášime škoricou a práškovým cukrom a podávame s pudingovou omáčkou a čerstvým ovocím.