Dobrým burgrom nemôžete nič pokaziť. Samozrejme, nehovoríme o hamburgeri z bežného fastfoodu, hovoríme o vami pripravenom a poctivom burgeri. Zožeňte si kvalitné hovädzie maso, ideálne také, ktoré obsahuje tuk. Siahnite napríklad po prednom hovädzom a nameľte ho tesne pred samotnou prípravou. Takéto mäsko bude po ugrilovaní šťavnaté a veľmi chutné. Burger nemusíte ani nijako špeciálne dochucovať, v mnohých podnikoch, ktoré sa špecializujú na jeho prípravu sa mäso nedochucuje vôbec (dokonca ani nesolí), keďže samotný hamburger pozostáva z množstva ďalších ingrediencií a chute sa tak majú vytvoriť pri žutí celého sústa. My sme však siahli po granulovanom cesnaku, sušenej cibuli a mletej rasci. Nebojte sa však použiť fantáziu a mäso si kľudne dochuťte podľa seba.
Súčasťou dobrého hamburgera však musí byť aj nejaká zaujímavá omáčka a tak tu pre vás máme aj recept na domácu BBQ omáčku, ktorú si pravidelne pripravujeme ku všetkým grilovačkám. Jej príprava je hračka a zvládnete do za pár minút.
Postup:
- Pripravte BBQ omáčku: v hrnci na olivovom oleji zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku a na miernom ohni ju postupne redukujte do vami požadovanej hustoty.
- Čerstvo namleté hovädzie mäso dochuťte granulovaným cesnakom, sušenou cibuľou a mletou rascou, osoľte a okoreňte. Mäso dobre premieste.
- Rukami alebo pomocou lisu vytvarujte hamburgery. Na rozpálenom grile mäso grilujte z oboch strán do vami požadovaného prepečenia. My burgre grilujeme na každej strane asi 4 minúty a chvíľu necháme odpočívať.
- Vyskladávanie burgrov je, samozrejme, na každom. My preferujeme kombináciu paradajok, cibule, kyslých uhoriek a šalátu. Na spodok žemle pridajte lyžicu BBQ omáčky, nasleduje mäso, paradajky, cibuľa, kyslé uhorky a šalát. V prípade, že pripravujeme cheeseburger na mäse nesmie chýbať plátok dobrého cheddaru.