Aj napriek tomu, že sa moderná gastronómia v súčasnosti teší veľkej obľube, z času na čas je osviežujúce zaradiť spiatočku a vrátiť sa prostredníctvom varenia späť do minulosti. O tom, že už v 20. storočí mali čuch na zaujímavé kombinácie vás presvedčí ikonická rybacia polievka, či táto hortobágyi palacsinta, teda palacinka plnená mäsom. Obidve jedlá si môžete skombinovať do úžasného pikantného menu.
Postup:
- Cibuľu a cesnak nakrájajte a opražte na tuku, stiahnite z ohňa a posypte červenou paprikou. Nechajte minútku postáť. Opäť rozpáľte a za stáleho miešania pridajte nakrájanú papriku a paradajku.
- Pridajte mäso, opečte, ochuťte rascou, korením, soľou a zalejte 300 ml vody. Keď je mäso úplne mäkké, vyberte ho zo šťavy.
- Do hrnca nalejte zvyšnú vodu na šťavu, kyslú smotanu zmiešajte s lyžicou múky a primiešajte do šťavy. Nechajte dobre prevariť. Odstavte a dochuťte.
- Na palacinky zmiešajte suroviny ručným šľahačom a upečte ich na rozpálenej panvici s trochou tuku.
- Palacinky naplňte mäsovou plnkou a naukladajte do pekáča. Prelejte šťavou z hrnca a krátko zapečte na 200 °C 10 – 15 minút.
- Na záver môžete preliať smotanou na šľahanie.