Krém z pečenej tekvice hokkaido s goudou

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

70

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

K jeseni sa výdatné krémové polievky hodia naozaj skvele a výnimkou nie je ani tento krém, ktorý tvorí kombinácia chutí pečenej tekvice hokkaido s výdatným holandským syrom gouda. Krém na záver môžete dozdobiť napríklad prostredníctvom krutónov, perfektne sa však hodia aj opečené tekvicové semiačka.

Postup:

  1. Tekvicu nemusíte lúpať, len ju narežte na kocky a premiestnite do pekáča. Pridajte k nej na väčšie kusy nakrájanú mrkvu, strúčiky cesnaku a na polovicu rozdelenú cibuľu. Prelejte trochou oleja, osoľte, okoreňte, zasypte mletou rascou a lístkami tymianu.
  2. Dajte piecť do rúry pri teplote 220 °C na cca 1 hodinu.
  3. Po upečení zeleninu preložte do hrnca s trochou olivového oleja a trochu restujte. Pridajte koriander a kardamóm. Zalejte zeleninovým vývarom a varte do zmäknutia tekvice.
  4. Rozmixujte tyčovým mixérom alebo v blendri, zjemnite šľahačkovou smotanou a do krému pridajte syr.
  5. Finálne dochuťte. Pri servírovaní ľubovoľne dozdobte.