Kura grilované na plechovke

 | 

Čas prípravy: 

180

 min

Čas varenia: 

70

 min

Jaroslav Žídek
Jaroslav Žídek

 | 

Čas prípravy: 

180

 min

Čas varenia: 

70

 min

Ingrediencie

Marináda na potieranie počas grilovania:

  • 1 dcl piva
  • Obľúbené grilovacie korenie
  • Sušená cibuľa
  • Citrónová kôra
  • Barbecue omáčka

Nálev na brinovanie mäsa:

  1. 1 l vody
  2. 200 g soli
  3. 100 g cukru
  4. Citrón
  5. Korenie a bylinky podľa chuti

Šalát z grilovanej zeleniny:

Bylinková salsa:

Všetko nasekáme na jemno a v mažiari podrvíme.

Ingrediencie

Marináda na potieranie počas grilovania:

  • 1 dcl piva
  • Obľúbené grilovacie korenie
  • Sušená cibuľa
  • Citrónová kôra
  • Barbecue omáčka

Nálev na brinovanie mäsa:

  1. 1 l vody
  2. 200 g soli
  3. 100 g cukru
  4. Citrón
  5. Korenie a bylinky podľa chuti

Šalát z grilovanej zeleniny:

Bylinková salsa:

Všetko nasekáme na jemno a v mažiari podrvíme.

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Pokračujeme v našom seriály receptov na tému grilovanie. Polievanie grilovaného mäsa pivom je pomerne známy postup, ale videli ste už grilovať kura priamo na plechovke aj s pivom? 🙂 Ale grilované kura možno nebude stačiť a tak  si pribavíme aj ďalšie grilované chuťovky.

Postup:

  1. Kura marinujeme ešte pred pečením v soľnom roztoku, tzv. ho brinujeme. Všetky ingrediencie rozpustíme vo vode a celé kura naložíme na niekoľko hodín.
  2. Poriadne ho osušíme a posadíme na otvorenú plechovku piva. Počas grilovania ho budeme potierať marinádou. Tú si pripravíme z trošky piva a ostatných surovín na marinádu.
  3. Celé papriky umiestnime priamo na gril a osolíme. Nakrájame baklažány, osolíme a po chvíli osušíme. Nakrájame aj ostatnú zeleninu a všetko aj s paradajkami uložíme na gril.
  4. Papriky upečené do čierna dáme do misky a prikryjeme, aby sa pod pokrievkou sparili. Potom ich ľahko ošúpeme.
  5. Dresing na šalát z grilovanej zeleniny pripravíme z nakrájaného cesnaku, oleja, citrónu, soli a bazalky. Môžeme pridať aj jarnú cibuľku, čili, alebo sezónne bylinky.
  6. Grilovanú zeleninu nakrájame, sparené papriky ľahko ošúpeme a nakrájame a všetko dôkladne premiešame.
  7. Suroviny na salsu nasekáme na jemno a v mažiari podrvíme.