Losos patrí medzi veľmi obľúbené ryby, ktorá je navyše bežne dostupnou aj v chladenom stave. Príprava lososa nemusí byť vôbec náročná, dôležité je ho len správne upiecť a neprepiecť a podávať ho s nejakou zaujímavou prílohou a sviežou omáčkou. My sme tentokrát zvolili restovanú zeleninu doplnenú o jednoduchú citrónovú omáčku.
Losos s restovanou zeleninou a citrónovou omáčkou
|
Čas prípravy:
min
Čas varenia:
30
min
Coolinari
|
Čas prípravy:
min
Čas varenia:
30
min
Ingrediencie
Budete potrebovať (na 2 porcie):
filety lososa
olivový olej
25 g masla
čerstvo mleté čierne korenie, soľ
tymian a strúčik cesnaku
Na restovanú zeleninu:
farebnú papriku (z každej farby rovnaké množstvo – asi hrsť)
hrsť nakrájanej cukety
hrsť nakrájanej špargle
hrsť uvareného bôbu
polovicu červenej cibule
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Na omáčku:
25 g + 25 g masla
1 šalotku
pár smietok citrónového tymianu
20 ml citrónovej šťavy
100 ml bieleho vína
100 ml smotany 33%
soľ, čerstvo mleté biele korenie
Ingrediencie
Budete potrebovať (na 2 porcie):
filety lososa
olivový olej
25 g masla
čerstvo mleté čierne korenie, soľ
tymian a strúčik cesnaku
Na restovanú zeleninu:
farebnú papriku (z každej farby rovnaké množstvo – asi hrsť)
hrsť nakrájanej cukety
hrsť nakrájanej špargle
hrsť uvareného bôbu
polovicu červenej cibule
soľ, čerstvo mleté čierne korenie
Na omáčku:
25 g + 25 g masla
1 šalotku
pár smietok citrónového tymianu
20 ml citrónovej šťavy
100 ml bieleho vína
100 ml smotany 33%
soľ, čerstvo mleté biele korenie
Nutričné hodnoty
25
min