treska v paradajkovej omáčke

Mediteránska treska

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

Leto, ryby a more, to k sebe jednoducho patrí. Skúste si aspoň trochu navodiť atmosféru dovolenky pri mori týmto skvelým, nenáročným receptom, ktorým je mediteránska treska. Vonia presne tak ako hlavný chod na terase prímorskej reštaurácie. Zatvorte oči a nechajte sa unášať v predstavách na morských vlnách. Po prvom súste sa ale nezabudnite poobzerať po troche dobrého vína, biele, suché bude skvelá voľba.

Postup:

 

  1. Na začiatok si pripravíme suroviny. Filety tresky umyjeme a osušíme kuchynským papierovým obrúskom. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame, nemusíme príliš na drobno. Špenát umyjeme pod tečúcou vodou a necháme uschnúť. Rúru predhrejeme na 200 stupňov Celzia.
  2. Väčšiu panvicu alebo hrniec s pokrievkou (vhodnou do rúry) si na sporáku rozohrejeme a potom pridáme trochu olivového oleja. Keď je olej dosť horúci, osmažíme na ňom cibuľu. Potom, čo cibuľa začne zlatnúť, pridáme cesnak, oregano, tymian a chilli. Keď sa vôňa byliniek začne rozvíjať, pridáme paradajky. Plechovky po vyliatí môžeme ešte vypláchnuť trochou vody a tú pridať do panvice. Ľahko tak omáčku zriedime. Takto omáčku ďalej varíme asi tak 15 minút.
  3. Keď sú paradajky pekne rozvarené, pridáme olivy a kapary. Omáčku ochutnáme a dochutíme soľou a korením. Ak vaše paradajky boli skôr kyslé, môžeme pridať aj 1 čajovú lyžičku cukru. Všetko dobre premiešame a pridáme umytý špenát. Na vrch už len poukladáme filety ryby a tie tiež zľahka osolíme a okoreníme.
  4. Hrniec s pokrievkou vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi tak 15 minút, alebo podľa toho, či je ryba hotová.

Dobrú chuť.