Tradičnejšie vianočné pečenie u nás asi neexistuje. Medovníky zdobené vianočnými motívmi v dokonalom prevedení Mišky Smolovej. Okrem dobrého receptu vám stačí len vlastná fantázia pri ich zdobení. Sladené sú medom, múku môžete kombinovať podľa chute, napr. ražnú so pšeničnou, alebo špaldovou.
Postup:
- V mise premiešame suché prísady, pridáme k nim mokré a vymiesime hutné cesto. To zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho minimálne cez noc, pokojne aj dlhšie v chladničke odpočívať.
- Potom ho na pomúčenej doske vyvaľkáme asi na 4 mm, povykrajujeme rôzne tvary a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 10 minút. Hneď po dopečení, ešte horúce, potrieme medovníky rozšľahaným vajíčkom.
- Na polevu mixérom vymiešame všetky uvedené prísady, naplníme ich do zdobiaceho vrecka a zdobíme ňou vychladnuté medovníky. Polevu necháme dôkladne zaschnúť.