Morčacie prsia zvykneme robiť na mnoho spôsobov, ale tento recept je skutočne zaujímavý kombináciou morčacieho mäsa a výrazne ochutených klobás. Navyše hotové jedlo vyzerá naozaj zaujímavo a môže sa dobre vynímať aj pri rôznych oslavách, najmä ak sa pri nich konzumuje alkohol.
Postup:
-
Morčacie prsia nakrájajte na plátky. Mäso preklepte, osoľte, okoreňte, vložte zmes byliniek a do stredu položte cigarillos. Zviňte do rolád, aby po bokoch trčala klobáska. Zaistite špáradlom a opečte na masle zo všetkých strán. Podlejte vínom a poduste 10 až 15 minút. Výpek z mäsa nakoniec zlejte, poduste a zjemnite maslom.
-
Medzitým si uvarte zemiaky v šupe domäkka. Potom ich prekrojte na menšie kúsky, ochuťte soľou a korením a opečte v rozohriatej rúre nastavenej na funkciu gril.
-
Morčacie rolády na záver zapečte v rúre spolu so zemiakmi v pekáči potretom masťou. Servírujte poliate výpekom.