Jesenné kuriatko z jedného plechu. Stačí rozložiť kuracie stehná a zeleninu do plechu a o všetko ostatné sa postará rúra. Na pečenie sa skvele hodí maslová tekvica alebo Hokkaido. Pečené kuracie stehná s tekvicou sú ideálnym obedom na víkend.
Postup:
-
Rúru zohrejeme na 200 °C.
-
Do zapekacej nádoby uložíme celé kuracie stehná. Z oboch strán osolíme, okoreníme a poprášime mletou červenou paprikou.
Tekvicu rozkrojíme na polovicu, očistíme od jadierok a ošúpeme. Hokkaido tekvicu nie je potrebné šúpať. -
Tekvicu nakrájame na väčšie kocky. Spolu s očistenou a prekrojenou cibuľou poukladáme do medzier medzi mäsom. Pridáme celé prekrojené hlavičky cesnaku, čerstvý rozmarín a pokvapkáme olejom. Podlejeme pár lyžicami vody a na každé stehno položíme plátok masla.
-
Zakryjeme alobalom a dáme piecť. Občas mäso a zeleninu potrieme výpekom. Po 1 hodine odstránime alobal a kura dopečieme do zlata, ešte približne 20 minút.
Tip: ak pri príprave použijeme tekvicu Hokkaido, pridáme ju k mäsu až na posledných 20 minút, prepečie sa rýchlejšie ako tekvica maslová.