Toto je recept na perfektnú grilovačku, ktorá poteší celú rodinu a priateľov? BBQ omáčka a pečené rebierka sú skvelá kombinácia, ktorú môže vylepšiť už iba osviežujúci coleslaw. Ide o jednoduchý recept na šťavnaté marinované pečené rebierka, ktoré sa upečú dozlatista a rozplývajú sa na jazyku. K nim pridáme aj recept na klasický coleslaw, ktorý je ideálnou prílohou k mäsu.
Postup:
-
Príprava rebierok: Rebierka opláchnite pod studenou tečúcou vodou a osušte ich papierovou utierkou. Odstráňte prebytočný tuk a blany, ak je to potrebné. Nakrájajte rebierka na menšie porcie, aby sa ľahšie marinovali a piekli.
-
Príprava marinády: V miske zmiešajte BBQ omáčku. Môžete použiť aj kúpenú. (Ak fandíte domácej, tak potrebujete jablčný ocot, dijónsku horčicu, hnedý cukor, soľ, čierne korenie, cesnak, cibuľu, údenú papriku a kajenské korenie (ak používate). Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
-
Marinovanie: Rebierka vložte do veľkej misky alebo do uzatvárateľného plastového vrecka. Prilejte marinádu a uistite sa, že sú rebierka ňou rovnomerne pokryté. Misku prikryte fóliou alebo vrecko uzavrite.
-
Doba marinovania: Rebierka nechajte marinovať v chladničke aspoň 4 hodiny, ideálne cez noc. Čím dlhšie budú rebierka marinované, tým budú mať intenzívnejšiu chuť.
-
Pečenie: Pred pečením rebierka vyberte z chladničky a nechajte ich pri izbovej teplote asi 30 minút. Potom ich uložte na predhriaty gril a na 30 minút ich prikryté grilujte na nízkom plameni, potom ich otočte a opekajte ďalších 30 minút. Rebierka grilujte kým nie sú mäkké a šťavnaté (celkovo zvyčajne 1-2 hodiny).
- Všetky ingrediencie na šalát dajte do veľkej misy a dobre spolu premiešajte.
-
Podávanie: Upečené rebierka potrite zvyškom marinády a ihneď podávajte s vašimi obľúbenými prílohami, ako je coleslaw.