Prečo teriyaki losos so zeleninou? Kvôli originálnej chuti a preto, že jar priam volá po oslave ľahko stráviteľných jedál! Či už je vašou motiváciou cieľ dostať sa po zime do formy, alebo snaha viac načúvať potrebám tela a namiesto prázdnych kalórií ho zásobovať hodnotnejším „palivom“. Chuťovo pestré, výživovo bohaté a zasýti tak akurát, aby bolo pre žalúdok pohladením, nie príťažou.
Postup:
- Zeleninu si nakrájajte na menšie kúsky a každý druh krátko povarte (brokolicu s karfiolom približne 2 až 3 minúty, mrkvu 4 až 5 minút a hrášok asi minútu) v osolenej vode s cukrom a plátkom citróna.
- Lososa si naporciujte na 150-gramové kúsky a poukladajte ich na plech, ktorý si vysteliete papierom na pečenie. Mäso potrite teriyaki omáčkou, posypte soľou a vložte do rúry, ktorú predtým vyhrejete na 200 °C. Pečte odhadom 12 minút, každý kúsok priebežne potierajte omáčkou a na záver posypte sezamom.
- Mix zeleniny nechajte odtiecť a prehrejte na rozpálenej panvici, dochuťte soľou a pokvapkajte citrónom.
Tak jednoduché a tak chutné!