Ak rozmýšľate, čo zabaliť deťom alebo manželovi na desiatu, možno sa vás trochu inšpirujeme a hneď viacnásobne, aby ste aspoň týždeň mali s vymýšľaním pokoj. Pozrite si hneď niekoľko tipov na plnené sendviče.
Keď som ešte žila v Anglicku, veľmi sa mi páčila idea čaju o piatej. A ešte viac sa mi páčilo, že sa nemuselo vždy servírovať len niečo sladké. Rovnako obľúbené boli napríklad sendviče. Pripomínalo mi to, že aj v honosných salónoch, kde sa čaj popíjal len z drahého čajového servisu, si dámy a páni pochutili na jednoduchých obložených chleboch 🙂 Prinášame vám teda námety na sendviče bežné v zahraničí i doma. Na plnené tuniakové, či vajíčkové sendviče. Nezabudli sme ani na to, čo máme radi doma, na typické slovenské suroviny, ako bryndza a oravská slanina. Aby si každý našiel to svoje, samozrejme nesmie chýbať ešte aspoň jedna sladká varianta. Táto naša je s banánom, arašidovým maslom a škoricou.
Tuniakový sendvič
Samozrejme nemusíte sa úplne držať štandardu a na sendviče použiť len toastový chlieb. V obchode je ponuka dosť široká, na chuť si príde každý. Vyskúšajte napríklad bagety, celozrnné alebo kváskové chleby. Ak ste si recepty už vyskúšali, môžete sa vrhnúť na ďalšie experimenty, ako napríklad minúť pečené mäso, ktoré zostalo od večere a pokrájané ho vložiť medzi chleby s trochou majonézy a listom umytého šalátu. Ja mám napríklad rada morčacie mäso s brusnicovou marmeládou. Prajem dobrú chuť!
Niekoľko tipov na skvelé plnené sendviče
- chlieb
- 2 x 80 g tuniak v oleji
- 1 lyžica zmäknutého masla
- 2 lyžice majonézy
- soľ, korenie
- umytá šalátová uhorka
- chlieb
- 4 vajcia uvarené natvrdo
- 1 lyžica zmäknutého masla
- 2 lyžice majonézy
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- soľ, korenie
- čerstvou pažítkou
- chlieb
- 125 g bryndza
- 2 lyžice zmäknutého masla
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- čerstvou pažítkou
- slanina
- chlieb
- arašidové maslo
- trocha škorice
- banán