Cruffin je špecifický tým, že kombinuje vlastnosti croissantu a muffinu. Má vláčne vrstvy ako croissant, ale je tvarovaný a pečený ako muffin. Cruffin je z kysnutého cesta, ktoré sa po upečení plní rôznymi sladkými plnkami, ako sú krémy, džemy, pudingy alebo tvarohové krémy.
Postup:
-
Použite mixér, aby ste zmiešali žĺtky a cukor – mixujte asi 5 minút.
-
V ďalšej mise zmiešajte múku, kvasnice a soľ. Pridajte žĺtky a cukor spolu so všetkými ostatnými ingredienciami a jemne premiešajte. Cesto mieste s nadstavcom na cesto (hákom) ďalších 10 minút. Cesto musí byť hladké a veľmi elastické. Prikryte ho fóliou a nechajte kysnúť, kým dvojnásobne nezväčší svoj objem, približne 2 hodiny.
-
Keď cesto nakysne, preložte ho na pracovnú dosku posypanú múkou a rozdeľte ho na dve časti.
-
Vyvaľkajte prvú časť cesta natenko, potrite ho polovicou masla, posypte polovicou hrozienok, brusníc a mletým muškátovým orieškom. Teraz cesto veľmi opatrne zrolujte pozdĺž (aby ste dostali dlhý tenký valec).
-
Ostrým nožom prerežte valec pozdĺžne na dve časti, pričom dbajte na to, aby na jednom konci zostal valec neprerezaný. Dostanete dva pásy z jedného kusa cesta. Pásy cesta prepletajte spôsobom, aby bola odrezaná časť s viditeľnou náplňou otočená smerom von.
-
Zviňte cesto do kruhu a dajte ho do formy s priemerom 10 až 12 cm, ktorú ste predtým vystlali papierom na pečenie. To isté urobte s druhou časťou cesta a zostávajúcou náplňou. Obe časti cesta prikryte a nechajte asi hodinu kysnúť. Rúru predhrejte na 180 °C. Cesto v oboch formách pečte súčasne asi 35 až 40 minút. Upečené cruffiny vyberte z rúry a nechajte asi 10 minút vo forme. Potom ich opatrne vyberte von, nechajte rýchlo vychladnúť a posypte práškovým cukrom.
Typ: Ak používate formu S odstrániteľným dnom, vysteľte Ju zvonka alobalom, aby ste Predišli akémukoľvek presiaknutiu Masla počas pečenia.