Grilovaný Camembert je obľúbená špecialita nie len pri domácom grilovaní, ale podávajú ho aj mnohé vyhlásené reštaurácie. Predurčuje ho k tomu skvelá kombinácia rôznych chutí, ktoré sa vďaka tepelnej úprave dostanú do úžasnej rovnováhy. Recept je veľmi jednoduchý, tak prečo si ho nespraviť aj doma 🙂
Postup:
- Do malého uzatvárateľného pohára vložte všetky ingrediencie na dresing a riadne pretrepte. Dresingom prelejte mix šalátových listov a cherry paradajok. Dobre premiešajte.
- Hrušku narežte na hrubšie plátky, pokvapkajte citrónovou šťavou a prelejte trochou medu, osoľte.
- Alobal pokvapkajte olivovým olejom, uložte naň camembert, osoľte, okoreňte, môžete použiť aj vločky chilli, tymian. Alobal dobre uzatvorte.
- Hrušky a camembert grilujte z oboch strán, orechy orestujte. Na tanieri camembert posypte orechmi a prelejte trochou medu. Podávajte na listovom šaláte, doplnenom o plátky grilovanej hrušky.
Želáme vám veľa zábavy a radosti pri grilovaní. Vyskúšajte aj ďalšie naše recepty na grile.