grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín s brusnicami a tymianom

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na dresing:

  • 150 g sušených brusníc
  • 30 g cukru
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • 4 PL vody
  • Na ozdobenie: čerstvé vetvičky tymianu
Ingrediencie

Na dresing:

  • 150 g sušených brusníc
  • 30 g cukru
  • 2 vetvičky čerstvého tymianu
  • 4 PL vody
  • Na ozdobenie: čerstvé vetvičky tymianu

Nutričné hodnoty

Billa

Mohlo by sa zdať, že urobiť grilovaný hermelín nie je žiadna veda. Ak ale chcete dosiahnuť výsledok, ktorý vyvolá uznanie, je tu kulinársky vyladený recept, ktorý nesklame. Ak grilujete na uhlí, odporúčame hermelín potrieť olejom alebo maslom, aby sa predišlo jeho pripáleniu.

Postup:

  1. Hermelín pokvapkajte olivovým olejom, posypte tymianom a vložte na gril alebo do predhriatej rúry. Syr pred pečením poprepichujte špičkou noža, aby sa chute lepšie prepojili. Pečte 15 minút pri teplote 180 °C.

  2. Kým sa hermelín pečie, pripravte dresing. Brusnice, cukor a tymian dajte do malého hrnca, prilejte vodu a varte 5 minút.

  3. Takto pripravený dresing prelejte cez upečený hermelín, pridajte trochu čerstvého tymianu a okamžite podávajte so sušienkami alebo opečeným chlebom.

  4. Grilovaný hermelín sa zvyčajne podáva s čerstvým pečivom, ako je chlieb alebo bageta. Tie môžete tiež zľahka opiecť.