Vyprážaný syr s fantastickou remuládou

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

40

 min

Ingrediencie

Remuláda

Ingrediencie

Remuláda

Nutričné hodnoty

HL25 Web Banner 2120x455px 4

Vyprážaný syr s varenými zemiakmi je klasika, ktorá pretrvala dlhé desaťročia. Milujú ho tí, čo si už niečo pamätajú, aj tí, čo sa narodili len pomerne nedávno. Jediné, čo sa trochu mení, sú druhy syra, ktoré požívame, ale inak sa na tomto recepte veľa nezmenilo. Je tu však možnosť, ako toto jedlo vylepšiť, a tým je v našom prípade fantasticky chutiaca domáca remuláda.

Postup:

  1. V jednej miske si vopred pripravíme strúhanku, tak že ju preosejeme, aby v nej neboli hrudky a primiešame do nej trochu múky. V druhej miske si prešľaháme vajcia, podstatné je, že ich nebudeme soliť. V tretej miske si pripravíme polohrubú múku.
  2. Plátky syra prekrojíme na polovičku, napríklad na trojuholníky. Syr trochu potrieme vodou, aby sa naň lepšie nalepila múka. Potom ho obalíme tradičným spôsobom, najskôr múke, potom vo vajciach a na záver v strúhanke. Okraje syrov potom obalíme ešte raz vo vajciach a strúhanke, aby sme predišli roztečeniu počas prípravy. Podobne postupujeme aj pri olomouckých syrečkoch.
  3. Ako prílohu si uvaríme menšie zemiačky, ktoré podávame s maslom a bylinkami, my sme použili petržlen a pažítku.
  4. Na remuládu premiešame v miske majonézu, nakrájané uhorky, kapary, cibuľku, lyžicu horčice. Remuládu dochutíme karí korením, cukrom a citrónovou šťavou. Podávame dobre vychladené k čerstvo opečenému syru.