Postup:
-
Pripravte kysnuté cesto. V teplom mlieku rozmiešajte cukor, sušené droždie a nechajte 10 minút odpočívať. Do misy nasypte múku, soľ, kypriaci prášok a vareškou premiešajte. Pridajte kvások, maslo a ručne, alebo pomocou kuchynského robota vymieste hladké, pružné cesto.
-
Cesto preložte do misy potretej troškou masla, prikryte potravinovou fóliou, utierkou a nechajte kysnúť, až cesto zdvojnásobí svoj objem.
-
Medzitým pripravte orechovú náplň. Orechy rozmixujte a vymiešajte s maslom, cukrom a horúcim mliekom.
-
Cesto po nakysnutí preložte na pracovnú dosku a rukami roztlačte do obdĺžnika. Potrite orechovou náplňou a zrolujte. V strede rolku rozrežte a následne prepletajte. Zapleťte do venca a preložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pletenec potrite mliekom a posypte kryštálovým cukrom. Pečte pri teplote 180 stupňov cca 25 minút.
-
Po vytiahnutí nechajte vychladnúť.