americký hotdog

Americký hotdog na grile na 7 spôsobov

 | 

Čas prípravy: 

15

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

Ingrediencie

Pre 2 osoby:

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Riaďte sa našimi užitočnými tipmi, ktoré vám uľahčia grilovanie klobás, a finálny výsledok bude skvelým a príjemným zážitkom. Ikona medzi grilovanými klobásami je americký hotdog, ktorý má množstvo variantov. My vyberáme také, ktoré nie len chutia ale aj skvele vyzerajú, takže sa na vašom party stole budú nádherne vynímať.

Postup:

  1. Majte na pamäti, že klobásky je potrebné grilovať jemne, takže sa neponáhľajte. Ak celý proces uponáhľate, riskujete, že klobásky budú suché a drobivé. Teplota mäsa by sa mala zvyšovať postupne. Príliš veľa tepla naraz môže spôsobiť, že sa spália
    a prasknú ešte skôr, ako sa mäso dopečie. Použite preto metódu nazývanú zónové grilovanie. Na grile vytvorte dve tepelné zóny. Ide o to, aby sa klobásy najprv pripravované na miernom, nepriamom ohni a potom sa dokončili na silnom, priamom plameni.

  2. Ak používate plynový gril, otočte 1 až 2 horáky na najvyššiu teplotu a ostatné na najnižšiu úroveň. Pri príprave grilu na drevené uhlie ho zapáľte a rozmiestnite väčšinu dreveného uhlia na jednej strane grilu, aby vznikla zóna silného, priameho tepla a nechajte oblasť s menším množstvom dreveného uhlia pre zónu s miernejším plameňom.

  3. Klobásky začnite rozkladať na strane grilu s nepriamym plameňom a prikryte pokrievkou (ak nejakú máte). Grilujte 8 až 10 minút a v polovici ich otočte. Potom ich presuňte na stranu s priamym ohrevom. Zvyčajne to trvá 2 až 3 minúty z každej strany, aby ste získali dokonale chrumkavé kúsky, ktoré zostanú šťavnaté a jemné.

  4. Klobásky vložte do mäkkého pečiva. Pekáreň BILLA vám v tomto smere ponúka skvelé možnosti. Zvoľte si vlastnú prílohu a prejavte svoju kreativitu!

  5. Klasika ako kečup, horčica a majonéza chutí s klobásami skvele, ale oplatí sa vložiť do toho trochu viac úsilia. Karamelizovaná cibuľka robí naozaj rozdiel, rovnako ako kyslá kapusta, feniklový šalát, nakladaná zelenina, guacamole, šalát coleslaw,
    grilovaná zelenina ... 

  6. Variácií na americký hotdog je množstvo. My sme vybrali nasledovných 7. Do obložených žemlí s grilovanými klobáskami môžete pridať nasledovné:

    1. kečup, 1 PL varenej sladkej kukurice, 3 až 4 PL nasekaného ľadového šalátu

    2. kečup, 1 PL nasekanej červenej cibule, 1 až 2 kyslé uhorky nakrájané na tenké kolieska

    3. 3 až 4 listy šalátu, horčica, 1 PL syra feta, 1 PL nasekanej červenej papriky

    4. kečup, 1 najemno nakrájaná jarná cibuľka, 1 PL nasekanej žltej papriky

    5. kečup, nakrájané kyslé uhorky, 1 PL varenej kukurice a trochu nasekanej petržlenovej vňate

    6. horčica, nakrájané kyslé uhorky, 1 PL nasekanej červenej cibule

    7. majonéza, 1 PL syra feta, trochu čili korenia.