Keď sa teploty vyšplhajú a slnko žiari, niet nad osviežujúci dezert, ktorý zachytí chuť leta. Tento grilovaný letný koláč s ovocím je dokonalou kombináciou sladkého ovocia, chrumkavého cesta a dymovej arómy z grilu. Je to nečakaný, ale neuveriteľne chutný spôsob, ako využiť sezónne ovocie a prekvapiť svojich hostí originálnym dezertom.
Postup:
-
V miske zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva. V ďalšej miske zmiešajte maslo s cukrom, pridajte vajcia jedno po druhom, potom kyslú smotanu, vanilkový extrakt, citrónovú šťavu a nastrúhanú kôru. Nakoniec pridajte pripravenú múku.
-
Zmes prelejte do podlhovastej formy vystlanej papierom na pečenie a vložte do predhriatej rúry. Pečte 40 až 50 minút pri teplote 180 °C.
-
Vychladnutý koláč nakrájajte na 8 kúskov a krátko opečte na grile – asi 2 minúty z každej strany.
-
Smotanu na šľahanie vyšľahajte, kým nedosiahne požadovanú tuhosť, potom ňou potrite ugrilovaný koláč. Na každý kúsok pridajte ovocie, pokvapkajte trochou balzamika a posypte lístkami bazalky.