Kto povedal, že na Vianoce sa musia jesť len kapustnica a ryba na modro? Tento rok prelomte tradície a pripravte si vianočnú vyprážanú tresku v šýtel fish and chips! Budete prekvapení, ako dokonale sa tento britský poklad hodí k našim vianočným sviatkom.
Postup:
Ryba:
- Rybu očistíme a nakrájame na porcie cca 150 - 160g.
- Pripravíme si 4%-ný slaný kúpeľ s ľadom. Rybu vložíme do vody na cca 30 minút. Potom ju umyjeme v čistej studenej vode a osušíme na utierke.
- Suroviny na cestičko si dôkladne premiešame. Cestičko dokončíme a premiešame s perlivou vodou alebo pivom až tesne pred vyprážaním.
- Každú porciu tresky zľahka vyváľame v múke a potom ponoríme do cestička.
- Hneď vyprážame v horúcom oleji.
Hranolky:
- Zemiaky dobre umyjeme a aj so šupkou nakrájame na hranolky.
- Potom ich dáme do vodného kúpeľa s troškou cukru a octu.
- Pred pečením zemiaky dobre osušíme a pečieme na čistom oleji do chrumkava.
Tatarská omáčka:
- Všetky suroviny zmiešame a dáme dobre vychladiť.