vianočná torta

Vianočná torta s BILLA Premium Limoncellom

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

50

 min

vianočná torta
Jaroslav Žídek
Jaroslav Žídek

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

50

 min

Ingrediencie

Na tortu:

Poleva:

  • 200 g práškového cukru
  • 2 až 3 PL BILLA Premium Limoncella
  • Citrónová šťava (podľa potreby)

Na krém:

Zdobenie:

  • Citrón a / alebo limeta
  • Rôzne druhy sušienok BILLA Premium
Ingrediencie

Na tortu:

Poleva:

  • 200 g práškového cukru
  • 2 až 3 PL BILLA Premium Limoncella
  • Citrónová šťava (podľa potreby)

Na krém:

Zdobenie:

  • Citrón a / alebo limeta
  • Rôzne druhy sušienok BILLA Premium

Nutričné hodnoty

W50 Web Banner 1920x455px 3

Vianoce sú obdobím plným lásky, radosti a nezabudnuteľných chvíľ. Urobte tieto sviatky ešte magickejšími. Vianočná torta s Limoncellom vám do sviatkov vnesie chuť a vôňu, ktorá vyčaruje úsmev na tvárach vašich blízkych. 

Postup:

  1. Najskôr si tradične vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.

  2. Žĺtky použijeme na prípravu cesta. Vymiešame ich s cukrom a roztopeným maslom. Do žĺtkovej peny postupne primiešavame mandľovú múku, hrubú a hladkú múku a pol balenia prásku do pečiva. Potom postupne prilejeme mlieko. Keď je cesto vymiešané, prilejeme Limoncello a kôru z bio citrónu a trochu šťavy z citrónu.

  3. Na záver pridáme vyšľahaný sneh. Takto pripravené cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C cca 40 až 50 minút.

     

  4. Polevu si pripravíme ako klasický cukrovo citrónový "icing" ale použijeme aj trochu Limoncello likéru. Krém z mascarpone, medu a limetovej šťavy len prešľaháme cukrárskou metličkou a máme hotovo.

  5. Hotovú a vychladnutú tortu natrieme polevou a potom ozdobíme krémom.

  6. Na záverečné zdobenie sa skvelo hodia BILLA Premium mandľové a maslové sušienky, citrusové truffles, či farebné mandľové makrónky.

Nech táto vianočná torta prispeje ku krásnym chvíľam v kruhu rodiny.