Jarné rolky sushi

Jarné rolky na spôsob sushi

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

15

 min

Ingrediencie
  • 8 plátov ryžového papiera
  • 100 g ryže na sushi
  • 150 g čerstvého lososa (filety)
    50 g mrkvy
  • 50 g stopkového zeleru

Omáčka:

  • 2 PL mirinu (sladké ryžové víno)
  • 2 PL ryžového octu
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 citrón , šťava a nastrúhaná kôra
  • 1 ČL medu 1 štipka červenej papriky
    2 – 3 vetvičky petržlenovej vňate
Ingrediencie
  • 8 plátov ryžového papiera
  • 100 g ryže na sushi
  • 150 g čerstvého lososa (filety)
    50 g mrkvy
  • 50 g stopkového zeleru

Omáčka:

  • 2 PL mirinu (sladké ryžové víno)
  • 2 PL ryžového octu
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 citrón , šťava a nastrúhaná kôra
  • 1 ČL medu 1 štipka červenej papriky
    2 – 3 vetvičky petržlenovej vňate

Nutričné hodnoty

Billa

Jarné rolky sú neodmysliteľnou súčasťou ázijskej kuchyne a s príchodom jari si ich môžete vychutnať aj v pohodlí domova. Tieto chrumkavé rolky plnené rôznymi dobrotami sú ideálne ako predjedlo, ľahký obed alebo večera.
V tomto recepte vám ukážeme, ako si jednoducho pripraviť jarné rolky s klasickou zeleninovou plnkou. Môžete však experimentovať a plniť ich podľa vlastnej chuti aj mäsom, tofu, hubami, syrom alebo čímkoľvek, na čo máte chuť. My sme sa inšpirovali sushi a k zelenine sme pridali ryžu.

Postup:

  1. Ryžu uvarte podľa inštrukcií na obale. Z lososa odstráňte kožu a nakrájajte ho na tenké pásiky. Mrkvu a zeler tiež očistite a nakrájajte na tenké pásiky.
  2. Pláty ryžového papiera ponorte do studenej vody, no len na 15 až 20 sekúnd, aby trochu zmäkli a zostali „al dente“. Na spodnú časť listu papiera položte náplň: lososa, ryžu, mrkvu a zeler. Potom papier zospodu zrolujte. Zložte boky (ľavý a pravý) a ďalej rolujte, kým sa nedostanete na koniec papiera. Opakujte, kým nespotrebujete všetky ingrediencie.
  3. Prísady na omáčku dajte do misky a metličkou dobre vymiešajte. Ak chcete, pridajte do omáčky zopár lístkov petržlenovej vňate