Krémové rizoto s medvedím cesnakom je neodolateľná jarná pochúťka, ktorá očarí svojou sýtou chuťou a neodolateľnou vôňou. Medvedí cesnak dodáva rizotu krásnu zelenú farbu a typickú cesnakovú príchuť, ktorá sa perfektne snúbi s krémovou konzistenciou rizota.
Postup:
- Najemno nasekanú šalotku si speňte na olivovom oleji, pridajte ryžu arborio a jemne osmažte. Zmes si podlejte bielym vínom a nechajte odpariť alkohol.
- Po menších dávkach pridávajte vývar a za stáleho miešania varte, pokiaľ ryža nie je polomäkká.
- Zatiaľ si urobte pesto z medvedieho cesnaku. Zamiešajte ho do ryže, chvíľku povarte, dochuťte soľou, korením a pridajte nakrájané sušené paradajky.
- Tesne pred podávaním pridajte do rizota parmezán, pár plátkov masla a dochuťte podľa potreby citrónovou šťavou.
- Celkom na záver posypte hoblinami parmezánu a kúskami sušených paradajok.