tuniakové cestoviny

Tuniakové cestoviny zapečené v rúre

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Ingrediencie

Pre 4 osoby:

Nutričné hodnoty

Na porciu (430 g):
Energia: 1043,4 kcal/4368,5 kJ
Bielkoviny: 44,8 g
Tuky: 63,2 g
Nasýtené tuky: 35,1 g
Sacharidy: 71,4 g
Cukry: 14 g
Vláknina: 6 g
Soľ: 2,2 g
Vápnik: 383,7 mg/38 % RDA
Železo: 4,5 mg/38 % RDA

Nutričné hodnoty

Na porciu (430 g):
Energia: 1043,4 kcal/4368,5 kJ
Bielkoviny: 44,8 g
Tuky: 63,2 g
Nasýtené tuky: 35,1 g
Sacharidy: 71,4 g
Cukry: 14 g
Vláknina: 6 g
Soľ: 2,2 g
Vápnik: 383,7 mg/38 % RDA
Železo: 4,5 mg/38 % RDA

Na porciu (430 g):
Energia: 1043,4 kcal/4368,5 kJ
Bielkoviny: 44,8 g
Tuky: 63,2 g
Nasýtené tuky: 35,1 g
Sacharidy: 71,4 g
Cukry: 14 g
Vláknina: 6 g
Soľ: 2,2 g
Vápnik: 383,7 mg/38 % RDA
Železo: 4,5 mg/38 % RDA

Billa

Hľadáte rýchle a chutné jedlo, ktoré je zároveň zdravé? Vyskúšajte tieto zapečené tuniakové cestoviny! Sú plné bielkovín a zdravých tukov z tuniaka, vlákniny z cestovín a vitamínov zo zeleniny. Navyše, príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začínajúci kuchár.

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Cestoviny uvarte podľa inštrukcií na balení a potom ich sceďte.
  3. V ďalšej panvici zahrejte smotanu na varenie, pridajte ementál a mascarpone. Premiešajte, ochuťte soľou a korením a odstavte z plameňa.
  4. Do zapekacej formy vlejte olivový olej, pridajte scedené cestoviny, zalejte ich omáčkou. Pridajte zostávajúce ingrediencie, rýchlo všetko premiešajte a vložte do predhriatej rúry. Pečte 10 minút pri teplote 180 °C.

Tuniakové cestoviny chutia aj deťom, preto po náročnom dni v škole alebo po tréningu dobre padne sýta večera.