krémové rizoto recept

Krémové rizoto s medvedím cesnakom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

Krémové rizoto s medvedím cesnakom je neodolateľná jarná pochúťka, ktorá očarí svojou sýtou chuťou a neodolateľnou vôňou. Medvedí cesnak dodáva rizotu krásnu zelenú farbu a typickú cesnakovú príchuť, ktorá sa perfektne snúbi s krémovou konzistenciou rizota.

Postup:

  1. Najemno nasekanú šalotku si speňte na olivovom oleji, pridajte ryžu arborio a jemne osmažte. Zmes si podlejte bielym vínom a nechajte odpariť alkohol.
  2. Po menších dávkach pridávajte vývar a za stáleho miešania varte, pokiaľ ryža nie je polomäkká.
  3. Zatiaľ si urobte pesto z medvedieho cesnaku. Zamiešajte ho do ryže, chvíľku povarte, dochuťte soľou, korením a pridajte nakrájané sušené paradajky.
  4. Tesne pred podávaním pridajte do rizota parmezán, pár plátkov masla a dochuťte podľa potreby citrónovou šťavou.
  5. Celkom na záver posypte hoblinami parmezánu a kúskami sušených paradajok.