Pečená kačka a kačacia pečeň

 | 

Čas prípravy: 

20

 min

Čas varenia: 

180

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

W46 Web Banner 1920x455px 2

Jednou z najobľúbenejších kulinárskych tradícií je jesenná pečená kačka s červenou kapustou a domácou knedľou. K tomuto menu neodmysliteľné patrí aj konfitovaná pečeň. Všetky 4 recepty nájdete v toto videu. Pripravte si svoje vlastné kačacie hody.
Čo potrebujete:

Postup:

  1. Celú kačicu si naporcujeme. Krídla, trup, krk a drobky uvaríme v polievke.
    Jednotlivé diely dáme na plech, dobre nasolíme, pridáme 1 dcl vody a prikryté dusíme v pekáči cca 1,5 až 2 hodiny na 180 stupňov Celzia. Potom pečieme odokryté ďalšiu hodinu až dve na 190 stupňov Celzia.

    Kým sa kačica pečie a varí vývar pripravíme si cesto na žemľovú knedľu. Do misy dáme 2 hrnčeky hrubej múky, štipku cukru a polovičku kocky droždia, nalejeme vlažné mlieko. Pridáme štipku soli, ale nie priam na kvasnice, ďalej 2 vajcia a dobre premiešame rukou, alebo v kuchynskom robote.

    Počas miešania pridáme 1 kus staršieho pečiva. Cesto necháme vykysnúť aspoň 30 minút, alebo kým zväčší svoj objem na dvojnásobok. Vytvarujeme knedle v tvare valčekov. Tie necháme ešte 15 minút podkysnúť. Knedle varíme vo vode cca 20 minút, v polovičke varenia ich otočíme.

    Kapustu si nakrájame na rezance a cibuľu na jemno. Cibuľu si opečieme do chrumkava na kačacej masti, potom pridáme kapustu, cukor, soľ a rascu. Podusíme do mäkka. Ocot pridáme až na záver.

    Kačaciu pečeň pripravíme pomalým konfitovaním v kačacej masti. Vkladáme ju do roztopenej, ale vychladnutej masti. Konfitujeme pomaly cca 30 minút. Počas konfitovania pridávame tekutinu z výpeku z kačky.