pečený balkánsky syr

Pečený balkánsky syr s paradajkami, olivami a medom

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Billa

Gréckom inšpirovaný recept na ľahký obed či večeru. Spojenie slanej fety či balkánskeho syra a sladkých paradajok spolu s kvapkou medu je dokonalé.

Postup:

  1. Rúru si vyhrejeme na 200 °C
  2. Na dno zapekacej nádoby položíme fetu v celku. Zvyšné miesto vyplníme paradajkami, zopár ich môžeme prekrojiť. Pridáme olivy. Pokvapkáme medom. Okoreníme mletým čiernym korením a sušeným oreganom.
  3. Polejeme olivovým olejom a dáme piecť do horúcej rúry na približne 20-25 minút. Za ten čas syr zmäkne a paradajky pustia šťavu.
  4. Posypeme čerstvými bylinkami. Podávame teplé, s kúskom hrianky, či chrumkavej bagety.