Stredomorská kuchyňa patrí aj u nás medzi najobľúbenejšie, jednak pizza ale tiež cestoviny, pri ktorých možno často opakujeme pri domácom verení tie isté recepty, alebo si kupujeme hotové omáčky. Ale domáce je domáce a cestoviny puttanesca chutia vďaka ančovičkám naozaj výrazne a osviežia domáci stereotyp.
Postup:
- Do vriacej osolenej vody pridajte cestoviny a varte ich o 2 minúty menej, ako je uvedené na obale.
- Olivový olej zahrejte, pridajte baklažán a za neustáleho miešania ho opekajte 5 minút.
- Potom pridajte najemno nasekaný cesnak a nakrájané ančovičky. Miešajte ďalšiu minútu.
- Pridajte paradajkový pretlak, nakrájané olivy, kapary, oregano a korenie. Varte 10 minút, a keď omáčka trochu zhustne, pridajte scedené cestoviny. Všetko dobre
premiešajte, odstavte z plameňa, posypte parmezánom a podávajte.
Cestoviny puttansca sú voňavé, preto pri jedení občas zavrite očí a predstavte si, ako sedíte na terase malej reštaurácii pri morskom pobreží Talianska. Dobrú chuť 🙂