cestoviny puttanesca

Puttanesca s baklažánom

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

25

 min

cestoviny puttanesca
Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

25

 min

Ingrediencie
  • 300 g cestovín, napr. rigatoni, penne alebo špagety
  • 1 ČL soli

Na omáčku:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 slaných ančovičiek (filety)
    2 PL kapár
    400 g paradajkového pretlaku
    100 g čiernych olív

  •  (nevykôstkovaných)
    1 ČL oregana
    ¼ ČL mletého

    korenia
    40 g parmezánu nakrájaného na tenké pásiky

  • ½ ČL soli
  • Ingrediencie
    • 300 g cestovín, napr. rigatoni, penne alebo špagety
    • 1 ČL soli

    Na omáčku:

  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 slaných ančovičiek (filety)
    2 PL kapár
    400 g paradajkového pretlaku
    100 g čiernych olív

  •  (nevykôstkovaných)
    1 ČL oregana
    ¼ ČL mletého

    korenia
    40 g parmezánu nakrájaného na tenké pásiky

  • ½ ČL soli
  • Nutričné hodnoty

    banner billa

    Stredomorská kuchyňa patrí aj u nás medzi najobľúbenejšie, jednak pizza ale tiež cestoviny, pri ktorých možno často opakujeme pri domácom verení tie isté recepty, alebo si kupujeme hotové omáčky. Ale domáce je domáce a cestoviny puttanesca chutia vďaka ančovičkám naozaj výrazne a osviežia domáci stereotyp.

    Postup:

    1. Do vriacej osolenej vody pridajte cestoviny a varte ich o 2 minúty menej, ako je uvedené na obale.
    2. Olivový olej zahrejte, pridajte baklažán a za neustáleho miešania ho opekajte 5 minút.
    3. Potom pridajte najemno nasekaný cesnak a nakrájané ančovičky. Miešajte ďalšiu minútu.
    4. Pridajte paradajkový pretlak, nakrájané olivy, kapary, oregano a korenie. Varte 10 minút, a keď omáčka trochu zhustne, pridajte scedené cestoviny. Všetko dobre
      premiešajte, odstavte z plameňa, posypte parmezánom a podávajte.

    Cestoviny puttansca sú voňavé, preto pri jedení občas zavrite očí a predstavte si, ako sedíte na terase malej reštaurácii pri morskom pobreží Talianska. Dobrú chuť 🙂