slané tartaletky

Slané tartaletky s pórom a pestom

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na náplň:

Na pesto:

Ingrediencie

Na náplň:

Na pesto:

Nutričné hodnoty

Billa

Niektoré situácie sa zbehnúť veľmi rýchlo. Neplánovaná návšteva, pozvanie na oslavu ku susedom alebo náhla chuť na niečo zaujímavé. Tieto slané tartaletky sú presne recept, ktorý sa na túto situácia hodí ako uliaty. Za 30 minút máte na stole špecialitu, ktorá navyše i dobre vyzerá. 

Postup:

  1. Vajcia, cottage cheese, parmezán a kyslú smotanu dajte do misy a všetko dobre premiešajte.
  2. Pór a ružičkový kel umyte a najemno nakrájajte na plátky, ale nechajte zopár kusov ružičkového kelu v celku. Nakrájanú zeleninu dajte do misy s vajcami a so syrom a ochuťte soľou a korením.
  3. Natenko rozvaľkané lístkové cesto nakrájajte na malé obdĺžniky a preneste ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Okraje cesta mierne nadvihnite a plnku rozdeľte medzi kúsky pečiva. Navrch dajte kúsky slaniny.
  4. Vajcia rozbite a potrite nimi okraje cesta. Vložte do predhriatej rúry a pečte 18 až 20 minút pri teplote 200 °C.
  5. Kým sa koláče pečú, pripravte si pesto – všetky ingrediencie na pesto dajte do kuchynského robota a mixujte, kým nedostanete požadovanú hustotu. Trochu pesta dajte na upečené tartaletky a okamžite podávajte.

Pizzové cesto je tiež vhodnou možnosťou na prípravu slaných tartaletiek. Tiež môžete použiť aj cesto z celozrnnej múky. V tomto prípade sa však čas prípravy predĺži.