Hermelínový quiche

Hermelínový quiche s hruškami a rozmarínom

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie

Na cesto:

Na náplň:

Ingrediencie

Na cesto:

Na náplň:

Nutričné hodnoty

Billa

Zelenina, čerstvé bylinky, huby, klíčky, semienka či orechy, ingrediencie môžete obmieňať donekonečna, aby slaný koláč nikdy nestratil iskru. Takto sa vám iste nestane, čo kráľovskému kuchárovi Philippovi de Rarécourtovi, ktorý sa vo svojom denníku z polovice 16. storočia posťažoval, že jeho šéf, Karol III. Lotrinský, chce len svoj quiche, quiche a zase quiche. My sme sa rozhodli upiecť quiche s hermelínom a hruškami. Quiche, ako slaný koláč je ideálnym zástupcom zero-waste pečenia. Ľahko doň „upracete“ nevyužité zásoby z chladničky a špajzy, pokojne aj staršie či vzhľadovo nedokonalé kúsky zeleniny. Chutný výsledok je zaručený!

Postup:

  1. Rozpustite maslo a pridajte doň vajce, soľ, múku a vodu. Zo zmesi si vymiešajte vláčne cesto, zabaľte ho do fólie a nechajte postáť aspoň hodinku v chladničke.

  2. Vypracujte ho do formy s priemerom 25 cm tak, aby na okrajoch išlo až po povrch. Cesto popichajte vidličkou a dajte do rozohriatej rúry piecť pri 180 °C na približne 8 až 10 minút.

  3. Plnku si pripravte zašľahaním vajec do smotany, pridajte mozzarellu, soľ a korenie. Všetko spolu poriadne premiešajte a vylejte na vopred upečené cesto vo forme. Ozdobte rozmarínom a na vrch nakrájajte plátky hermelínu a hrušiek. Dopekajte pri 170 °C 15 až 20 minút.