Hľadáte rýchle a chutné jedlo, ktoré je zároveň zdravé? Vyskúšajte tieto zapečené tuniakové cestoviny! Sú plné bielkovín a zdravých tukov z tuniaka, vlákniny z cestovín a vitamínov zo zeleniny. Navyše, príprava je veľmi jednoduchá a zvládne ju aj začínajúci kuchár.
Postup:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Cestoviny uvarte podľa inštrukcií na balení a potom ich sceďte.
- V ďalšej panvici zahrejte smotanu na varenie, pridajte ementál a mascarpone. Premiešajte, ochuťte soľou a korením a odstavte z plameňa.
- Do zapekacej formy vlejte olivový olej, pridajte scedené cestoviny, zalejte ich omáčkou. Pridajte zostávajúce ingrediencie, rýchlo všetko premiešajte a vložte do predhriatej rúry. Pečte 10 minút pri teplote 180 °C.
Tuniakové cestoviny chutia aj deťom, preto po náročnom dni v škole alebo po tréningu dobre padne sýta večera.