Vianoce sú obdobím plným lásky, radosti a nezabudnuteľných chvíľ. Urobte tieto sviatky ešte magickejšími. Vianočná torta s Limoncellom vám do sviatkov vnesie chuť a vôňu, ktorá vyčaruje úsmev na tvárach vašich blízkych.
Postup:
-
Najskôr si tradične vyšľaháme tuhý sneh z bielkov.
-
Žĺtky použijeme na prípravu cesta. Vymiešame ich s cukrom a roztopeným maslom. Do žĺtkovej peny postupne primiešavame mandľovú múku, hrubú a hladkú múku a pol balenia prásku do pečiva. Potom postupne prilejeme mlieko. Keď je cesto vymiešané, prilejeme Limoncello a kôru z bio citrónu a trochu šťavy z citrónu.
-
Na záver pridáme vyšľahaný sneh. Takto pripravené cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme v rúre vyhriatej na 160 °C cca 40 až 50 minút.
-
Polevu si pripravíme ako klasický cukrovo citrónový "icing" ale použijeme aj trochu Limoncello likéru. Krém z mascarpone, medu a limetovej šťavy len prešľaháme cukrárskou metličkou a máme hotovo.
-
Hotovú a vychladnutú tortu natrieme polevou a potom ozdobíme krémom.
-
Na záverečné zdobenie sa skvelo hodia BILLA Premium mandľové a maslové sušienky, citrusové truffles, či farebné mandľové makrónky.
Nech táto vianočná torta prispeje ku krásnym chvíľam v kruhu rodiny.