Rodinný šikovný a rýchly recept ocení každá gazdinka. Cestoviny z jedného hrnca alebo "one pot pasta" sú naozaj vďačný a overený recept. Cestoviny nemusíme predvárať, stačí ich dobre ponoriť do šťavnatej omáčky. Počas pečenia sa uvaria sami a budú mať skvelú chuť práve z omáčky. Ak máte panvicu, ktorú možno vložiť do rúry, ušetríte dokonca pár riadov navyše. My sme pripravili zapekané tuniakové cestoviny s perfektnou chrumkavou posýpkou.
Svieže a zároveň sýte obľúbené tuniakové cestoviny pre celú rodinu bez zbytočného riadu
Postup:
- Rúru si zohrejeme na 200 °C. Do panvice (vhodnej do rúry) nalejeme pár lyžíc olivového oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Keď zosklovatie, pridáme nakrájaný cesnak a štipku drveného čili. Po minútke pridáme nastrúhanú cuketu a necháme ju podusiť.
- Zalejeme drvenými paradajkami, ochutíme sušeným oreganom, mletým čiernym korením a soľou.
- Omáčka môže byť trochu výraznejšia, keďže cestoviny si veľa soli a chuti natiahnu práve z nej.
- Chvíľu spolu povaríme a potom pridáme scedeného tuniaka a dobre premiešame.
- Do hotovej omáčky vmiešame neuvarené cestoviny. Všetky cestoviny musia byť omáčkou dobre obalené, preto varechou uhladíme povrch tak, aby boli všetky cestoviny ponorené.
- Strúhanku zmiešame zo 100 g strúhaného parmezánu a štipkou drveného čili.
- Touto ochutenou strúhankou posypeme cestoviny priamo v panvici a ešte posypeme zvyšným syrom.
- Zapekáme v rúre do zlata, alebo kým sa neroztopí a nezapečie syr, približne 20- 25 minút.
Náš tip:
- Pred podávaním môžeme zapekané tuniakové cestoviny posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.