Zapekané tuniakové cestoviny

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

20

 min

Ingrediencie

Na 4 až 5 porcií:

Na chrumkavú posýpku:

  • niekoľko lyžíc strúhanky
  • 150 g strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky drveného čili
  • čerstvá petržlenová vňať na podávanie
Ingrediencie

Na 4 až 5 porcií:

Na chrumkavú posýpku:

  • niekoľko lyžíc strúhanky
  • 150 g strúhaného parmezánu
  • ½ lyžičky drveného čili
  • čerstvá petržlenová vňať na podávanie

Nutričné hodnoty

Billa

Rodinný šikovný a rýchly recept ocení každá gazdinka. Cestoviny z jedného hrnca alebo "one pot pasta" sú naozaj vďačný a overený recept. Cestoviny nemusíme predvárať, stačí ich dobre ponoriť do šťavnatej omáčky. Počas pečenia sa uvaria sami a budú mať skvelú chuť práve z omáčky. Ak máte panvicu, ktorú možno vložiť do rúry, ušetríte dokonca pár riadov navyše. My sme pripravili zapekané tuniakové cestoviny s perfektnou chrumkavou posýpkou.

Svieže a zároveň sýte obľúbené tuniakové cestoviny pre celú rodinu bez zbytočného riadu

Postup:

  1. Rúru si zohrejeme na 200 °C. Do panvice (vhodnej do rúry) nalejeme pár lyžíc olivového oleja a orestujeme na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu.
  2. Keď zosklovatie, pridáme nakrájaný cesnak a štipku drveného čili. Po minútke pridáme nastrúhanú cuketu a necháme ju podusiť.
  3. Zalejeme drvenými paradajkami, ochutíme sušeným oreganom, mletým čiernym korením a soľou.
  4. Omáčka môže byť trochu výraznejšia, keďže cestoviny si veľa soli a chuti natiahnu práve z nej.
  5. Chvíľu spolu povaríme a potom pridáme scedeného tuniaka a dobre premiešame.
  6. Do hotovej omáčky vmiešame neuvarené cestoviny. Všetky cestoviny musia byť omáčkou dobre obalené, preto varechou uhladíme povrch tak, aby boli všetky cestoviny ponorené.
  7. Strúhanku zmiešame zo 100 g strúhaného parmezánu a štipkou drveného čili.
  8. Touto ochutenou strúhankou posypeme cestoviny priamo v panvici a ešte posypeme zvyšným syrom.
  9. Zapekáme v rúre do zlata, alebo kým sa neroztopí a nezapečie syr, približne 20- 25 minút.
 

Náš tip:

  • Pred podávaním môžeme zapekané tuniakové cestoviny posypať čerstvou petržlenovou vňaťou.