Grilovanie na záhradnom grile je vždy zábava. Možno ste ale počuli, že na niektorých griloch sa dá aj údiť a je to celkom jednoduché. Losos údený na grile je špecialita, ktorú určite neodporúčame vynechať. Ale nie len to, sú to aj špeciálne prílohy 🙂
Postup:
- Pripravíme si nálev na rybu. Zmiešame cukor so soľou, vodou, citrónom, kôprom a barbecue omáčkou. Do tejto zmesi naložíme rybu a necháme odstáť napríklad 1 hodinu.
- Namarinovaný losos pripravíme údením v dyme v uzatvárateľnom grile.
- Ako prílohu si pripravíme fantastický letný a osviežujúci cibuľovo-feniklový šalát a zemiaky pečené v šupke na grile.
- Cibuľu nakrájame na jemno. Nasolíme ju a pocukrujeme a necháme vylúhovať šťavu. Fenikel nastrúhame a pridáme k cibuli. Dochutím citrónom, kôprom a bielym balsamicom.
- Zemiaky a cibuľu dáme do grilu a pečieme. Keď sú zemiaky mäkké, očistíme ich a nakrájame na kusy. Pridáme opečenú cibuľu, olivový olej, posekaný ligurček a dochutíme soľou a korením.
Rybu podávame s teplými pečenými zemiakmi, vychladeným cibuľovo-feniklovým šalátom a horčicovou omáčkou.