pizza bábovka

Pizza bábovka

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

50

 min

pizza bábovka
Svetlana Mravcová
Svetlana Mravcová

 | 

Čas prípravy: 

10

 min

Čas varenia: 

50

 min

Ingrediencie

Na cesto

Náplň

Ingrediencie

Na cesto

Náplň

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)

Pizza je jedlo, ktoré by nie len deti, ale aj mnohí dospelí dokázali jesť snáď aj každý deň. Existuje mnoho možností, čo položiť na jej oblohu. Ale čo skúsiť ešte inú obmenu - pizzu v tvare bábovky? Táto je síce trochu pracnejšia, ale uznajte sami, že lahodí oku možno aj o trochu viac. Navyše je to skvelá večera, raňajky ale aj desiata na cesty.

Postup:

  1. Začneme prípravou cesta. Do odváženej múky urobíme v mise jamku, rozdrobíme do nej droždie, zasypeme 1 polievkovou lyžicou cukru a zalejeme trochou z vody odmeranej do cesta. Vidličkou vodu trochu premiešame s múkou a necháme chvíľu odpočívať prikryté čistou kuchynskou utierkou.
  2. Po cca 15 minútach uvidíme, že droždie začalo kvasiť (vzišiel nám kvások). Pridáme olivový olej, soľ a zo surovín vymiešame cesto. Cesto by malo byť tuhé tak akurát. Riedke cesto by nebolo vhodné na rozvaľkanie. Cesto necháme prikryté odpočívať 30 až 60 minút podľa teploty v miestnosti. Čím je teplota vyššia, tým cesto rýchlejšie kysne.
  3. Rúru si rozohrejeme na 180 stupňov Celzia. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na obdĺžnikový plát. ¾ cesta potom potrieme paradajkovým pretlakom zmiešaným s trochou cukru, soli a korenia. Na pretlak rovnomerne nasypeme ½ strúhané Mozarelly.
  4. Ďalšia vrstva budú kolieska salámy Pikant. Nakoniec salámu posypeme zvyšnou Mozarellou. Celé cesto zrolujeme do rolky. Rolovať začnime od strany, kde náplň končí viac pri okraji. Rolku potom dáme do formy na bábovku, ktorú sme samozrejme predtým vymazali tukom. Môžeme použiť napríklad olej.
  5. Formu s pizza rolkou dáme piecť do rúry na cca 30 - 40 minút, čiže do zlatista. Po upečení krájame až po úplnom vychladnutí.

Dobrú chuť.