krevetový koktail

Krevetový koktail na slávnostné príležitosti

 | 

Čas prípravy: 

5

 min

Čas varenia: 

30

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

Web Banner 2120x455px (str. 3)

Krevetový koktail je v rámci slávnostného stolovania niečo mimoriadne. Je to, akoby diva práve vstúpila na javisko opery. Zaujme ihneď a hostia sa predháňajú, aby sa ušlo na každého. Tento recept iste nesklame ani vysoké očakávania.

Postup:

  1. Majonézu, kečup, citrónovú šťavu a worcesterskú omáčku dajte do misy, pridajte soľ a korenie, pokvapkajte šampanským (sektom) a premiešajte.
  2. Krevety rýchlo uvarte v hrnci s vriacou vodou (asi 2 minúty), potom ich sceďte a ochlaďte.
  3. Šalát nasekajte na pásiky, ale nechajte nejaké listy vo väčších kusoch.
  4. Zeler nakrájajte na tenké plátky a cibuľu nasekajte. Zeler, cibuľu a šalát dajte do pohárov na stopke.
  5. Niektoré z najkrajších kreviet odložte, zvyšok nakrájajte a rozdeľte do pohárov, pokvapkajte pripravenou omáčkou, navrch naaranžujte odložené krevety.
  6. Na záver všetko ozdobte plátkami citróna a podávajte.