Všetci poznáme veľkonočné koláče, ale veľkonočná torta? Áno, presne tak, to bude to úžasné veľkonočné prekvapenia na vašom stole.
Postup:
-
Dve formy na koláč (s priemerom 20 cm) vysteľte papierom na pečenie. Maslo a cukor dajte do misy a 2 minúty šľahajte. Potom pridajte vanilkový extrakt a celé vajcia.
-
V ďalšej mise zatiaľ zmiešajte suché ingrediencie: múku, mleté mandle, škrobovú múčku, prášok do pečiva a práškovú čokoládu. Pridajte ich do zmesi s vajcami a pomaly miešajte, kým sa všetko dobre neprepojí. Zmes prelejte do pripravených koláčových foriem, tie vložte do rúry predhriatej na 180 °C a pečte 35 až 40 minút.
-
Obe formy nechajte vychladnúť a potom každý plát rozdeľte na polovice, aby ste získali 4 koláčové vrstvy.
-
Tmavú čokoládu nalámte na kúsky a roztopte nad parou. Mascarpone a práškový cukor dajte do misky a vyšľahajte mixérom, kým sa všetko dobre neskombinuje. Pridajte rozpustenú čokoládu a vanilkový extrakt a krátko premiešajte, aby sa dobre prepojili.
-
Jednotlivé diely korpusu spojte čokoládovým krémom a zvyšok krému natrite na vrch a boky torty. Potom ju vložte na 15 minút do chladničky, aby krém mierne stuhol.
-
Pomocou mixéra spolu vyšľahajte smotanu na šľahanie, vanilkový extrakt a práškový cukor až dostanete tuhý šľahačkový krém. Tortu vyberte z chladničky a potrite šľahačkou.
-
Hniezdo vytvoríte tak, že nad parou rozpustíte čokoládu. Nechajte ju trochu vychladnúť a vložte do cukrárskeho vrecúška. Keď čokoláda zľahka stuhne, odstrihnite špičku vrecúška. Malú misku otočte hore dnom, prikryte ju kusom potravinovej fólie a do kruhu na ňu nanášajte tenkú vrstvu čokolády. Nechajte ju trochu stuhnúť a vychladnúť. Zopakujte. Získate tak menšie a väčšie čokoládové kruhy, ktoré vytvoria hniezdo. Keď čokoláda vychladne, opatrne ju odstráňte z fólie a položte na tortu. Do hniezda vložte nastrúhanú bielu čokoládu a farebné cukríky v tvare vajíčok.
Nech táto veľkonočná torta prispeje ku krásnym chvíľam v kruhu rodiny.