Krevetový koktail je v rámci slávnostného stolovania niečo mimoriadne. Je to, akoby diva práve vstúpila na javisko opery. Zaujme ihneď a hostia sa predháňajú, aby sa ušlo na každého. Tento recept iste nesklame ani vysoké očakávania.
Postup:
- Majonézu, kečup, citrónovú šťavu a worcesterskú omáčku dajte do misy, pridajte soľ a korenie, pokvapkajte šampanským (sektom) a premiešajte.
- Krevety rýchlo uvarte v hrnci s vriacou vodou (asi 2 minúty), potom ich sceďte a ochlaďte.
- Šalát nasekajte na pásiky, ale nechajte nejaké listy vo väčších kusoch.
- Zeler nakrájajte na tenké plátky a cibuľu nasekajte. Zeler, cibuľu a šalát dajte do pohárov na stopke.
- Niektoré z najkrajších kreviet odložte, zvyšok nakrájajte a rozdeľte do pohárov, pokvapkajte pripravenou omáčkou, navrch naaranžujte odložené krevety.
- Na záver všetko ozdobte plátkami citróna a podávajte.