Losos údený na grile

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

60

 min

Jaroslav Žídek
Jaroslav Žídek

 | 

Čas prípravy: 

60

 min

Čas varenia: 

60

 min

Ingrediencie

Na údenie:

  • Kytička kôpru
  • 4 hrnčeky ľadovej vody
  • môžete súčasne s rybou údiť aj oštiepok alebo párky
  • Cibuľovo-feniklový šalát

  • 1 fenikel
  • 1 citrón
  • Cukor a soľ
  • Kôpor
  • Na ochutenie biele balsamico
  • Pečené zemiaky

  • 3 menšie cibule
  • Na ochutenie ligurček, olivový olej
  • , soľ a korenie

    Horčicová omáčka

  • 2 PL majonézy
  • Citrón podľa chuti
  • Ingrediencie

    Na údenie:

  • Kytička kôpru
  • 4 hrnčeky ľadovej vody
  • môžete súčasne s rybou údiť aj oštiepok alebo párky
  • Cibuľovo-feniklový šalát

  • 1 fenikel
  • 1 citrón
  • Cukor a soľ
  • Kôpor
  • Na ochutenie biele balsamico
  • Pečené zemiaky

  • 3 menšie cibule
  • Na ochutenie ligurček, olivový olej
  • , soľ a korenie

    Horčicová omáčka

  • 2 PL majonézy
  • Citrón podľa chuti
  • Nutričné hodnoty

     

    Nutričné hodnoty

     

     

    recept

    Grilovanie na záhradnom grile je vždy zábava. Možno ste ale počuli, že na niektorých griloch sa dá aj údiť a je to celkom jednoduché. Losos údený na grile je špecialita, ktorú určite neodporúčame vynechať. Ale nie len to, sú to aj špeciálne prílohy 🙂

    Postup:

    1. Pripravíme si nálev na rybu. Zmiešame cukor so soľou, vodou, citrónom, kôprom a barbecue omáčkou. Do tejto zmesi naložíme rybu a necháme odstáť napríklad 1 hodinu.
    2. Namarinovaný losos pripravíme údením v dyme v uzatvárateľnom grile.
    3. Ako prílohu si pripravíme fantastický letný a osviežujúci cibuľovo-feniklový šalát a zemiaky pečené v šupke na grile.
    4. Cibuľu nakrájame na jemno. Nasolíme ju a pocukrujeme a necháme vylúhovať šťavu. Fenikel nastrúhame a pridáme k cibuli. Dochutím citrónom, kôprom a bielym balsamicom.
    5. Zemiaky a cibuľu dáme do grilu a pečieme. Keď sú zemiaky mäkké, očistíme ich a nakrájame na kusy. Pridáme opečenú cibuľu, olivový olej, posekaný ligurček a dochutíme soľou a korením.

    Rybu podávame s teplými pečenými zemiakmi, vychladeným cibuľovo-feniklovým šalátom a horčicovou omáčkou.