Paradajkový quiche je rýchly ale sýty slaný koláč, ktorý je ideálny na piknik, obed alebo večeru. Tento quiche je plný šťavnatých paradajok, syra a voňavých bylín. Je ľahko pripraviteľný a môže byť podávaný teplý alebo studený.
Postup:
-
Cesto vyberte z chladničky chvíľu pred pečením. Rozložte ho na plech aj s papierom na pečenie a orežte, čo je navyše. Tieto časti môžete použiť na vyplnenie medzier. Cesto popichajte vidličkou, potrite olejom a pretlačeným cesnakom.
-
Potom posypte tenkou vrstvou strúhanej mozzarelly. Na povrch nasypte umyté a dobre vysušené cherry paradajky. Malé nechajte pokojne celé, veľké prerežte na polovičku. Zahnite okraje cesta nahor a potrite ich vajíčkom. Paradajky pokvapkajte olivovým olejom, osoľte a pridajte bylinky a korenie.
-
Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C približne 20 až 30 minút, alebo kým sa paradajky zhora trochu pripečú a popraskajú.
-
Hotový koláč podávajte ozdobený hoblinami parmezánu a čerstvými vetvičkami byliniek