Tabbouleh, tiež tabouleh, tabbúla je ľahký šalát, obľúbený ako ľahké predjedlo alebo príloha, najmä ak nasledujú ťažšie stráviteľné mäsové chody. Pochádza zo Sýrie a v Libanone ho považujú za národné jedlo. Napriek exotickému pôvodu dostanete všetky potrebné ingrediencie kúpiť i u nás. Najmä vďaka petržlenovej vňati a granátovému jablku je to vitamínová bomba vhodná na podporu imunity.
Postup:
- Bulgur uvarte podľa návodu na obale a odložte nabok, aby vychladol.
- Zatiaľ si pripravte ďalšie ingrediencie. Najprv umyte a potom najemno nasekajte petržlenovú vňať a mätu. Cibuľu najemno nakrájajte, vlašské orechy nahrubo nasekajte, granátové jablko očistite.
- Všetky ingrediencie dobre premiešajte s bulgurom.
- Zmiešajte aj ingrediencie na dresing a pokvapkajte ním šalát. Všetko ešte raz dobre premiešajte a podávajte.
Tip: vlašské orechy môžete rýchlo opiecť na suchej panvici, ale len toľko, aby ste ich prevoňali a dodali im farbu. Chuť bude podstatne intenzívnejšia.