Oslávte krásu jesene týmito chutnými a úžasne vyzerajúcimi žemličkami z tekvicového cesta:
Postup:
- Tekvicového pyré získate tak, že upečiete v rúre tekvicu, vydlabete dužinu a rozmixujete ponorným mixérom, narobte si ho rovno viac a môžete ho zmraziť aj na niekoľko mesiacov.
Do misy dáme oba druhy múky, primiešame soľ, perníkové korenie a sušené droždie. Potom pridáme ostatné prísady: mäkké maslo, vajce, med, tekvicové pyré, vodu a napokon aj na kúsky nasekanú čokoládu. - Vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť asi na dvojnásobok objemu.
- Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnako veľké kúsky (8-12 ks) a vyformujeme bochníčky. Prikryté utierkou ich necháme ešte asi štvrť hodinu podkysnúť.
- Podkysnuté bochníčky po okrajoch narežeme, aby pripomínali tekvicu, dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a do stredu každej tekvičky strčíme kúsok škoricového drievka.
- Pečieme ich vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 25 minút do zlatohneda.