Tekvicové žemličky

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

90

 min

Sisters Bakery Miška Smolová
Sisters Bakery Miška Smolová

 | 

Čas prípravy: 

45

 min

Čas varenia: 

90

 min

Ingrediencie
Ingrediencie

Nutričné hodnoty

recepty

Oslávte krásu jesene týmito chutnými a úžasne vyzerajúcimi žemličkami z tekvicového cesta:

Postup:

  1. Tekvicového pyré získate tak, že upečiete v rúre tekvicu, vydlabete dužinu a rozmixujete ponorným mixérom, narobte si ho rovno viac a môžete ho zmraziť aj na niekoľko mesiacov.
    Do misy dáme oba druhy múky, primiešame soľ, perníkové korenie a sušené droždie. Potom pridáme ostatné prísady: mäkké maslo, vajce, med, tekvicové pyré, vodu a napokon aj na kúsky nasekanú čokoládu.
  2. Vymiesime kompaktné cesto, ktoré necháme prikryté vykysnúť asi na dvojnásobok objemu.
  3. Vykysnuté cesto rozdelíme na rovnako veľké kúsky (8-12 ks) a vyformujeme bochníčky. Prikryté utierkou ich necháme ešte asi štvrť hodinu podkysnúť.
  4. Podkysnuté bochníčky po okrajoch narežeme, aby pripomínali tekvicu, dáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a do stredu každej tekvičky strčíme kúsok škoricového drievka.
  5. Pečieme ich vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 25 minút do zlatohneda.