Marocký bulgur

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Marocký bulgur

Kulinárium Redakcia
Kulinárium Redakcia

 | 

Čas prípravy: 

0

 min

Čas varenia: 

0

 min

Ingrediencie

oleja

  • 60 g cibule
  • pokrájanej najemno

  • 1 ČL soli
  • ¼ ČL čierneho korenia
  • 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • 150 g uvareného cíceru, odcedeného a prepláchnutého
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 50 g posekaného baby špenátu
  • 50 g sušených marhúľ
  • 50 g mandlí
  • 6 datlí
  • 1 štipľavá paprika
  • 2 PL čerstvého koriandru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • Ingrediencie

    oleja

  • 60 g cibule
  • pokrájanej najemno

  • 1 ČL soli
  • ¼ ČL čierneho korenia
  • 2 roztlačené strúčiky cesnaku
  • 150 g uvareného cíceru, odcedeného a prepláchnutého
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 50 g posekaného baby špenátu
  • 50 g sušených marhúľ
  • 50 g mandlí
  • 6 datlí
  • 1 štipľavá paprika
  • 2 PL čerstvého koriandru
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • Nutričné hodnoty

    Aj doma si môžete pripraviť rôzne jedlá typické pre africký kontinent, pretože základné ingrediencie sú dostupné aj tu. Pestrosť chutí a tradičných kuchýň je obrovská a stojí za preskúmanie, napr. marocký bulgur s cícerom a sušeným ovocím.

    Marocký bulgur s cícerom a sušeným ovocím

    Postup:

    1. Na strednom ohni zohrejte na veľkej panvici 2 PL olivového oleja. Pridajte cibuľu a ½ lyžičky soli a smažte 4-5 minút.
    2. Primiešajte cesnak a po 30 sekundách pridajte bulgur, cícer a zeleninový vývar.
    3. Nechajte dusiť asi 15 minút, kým bulgur nezmäkne.
    4. Odstavte z ohňa a pridajte mandle, sušené marhule, datle a nakrájanú štipľavú papriku. Prikryte a nechajte dusiť ďalších 10 minút.
    5. Na záver pridajte špenát, citrónovú šťavu, soľ, korenie, koriander a poslednú lyžicu olivového oleja.
    6. Zľahka premiešajte vidličkou, aby sa všetky prísady dobre zmiešali.

    Nutričné hodnoty - jedna porcia (280 g):

    • Energia: 479,3 kcal / 2006,6kj
    • Bielkoviny: 14 g
    • Tuky: 18,4 g
    • Nasýtené tuky: 2,2 g
    • Sacharidy: 58,5 g
    • Cukor: 18 g
    • Vláknina: 13,3 g
    • Soľ: 2,3 g
    • Vápnik: 105,9 mg/11 % odd
    • Železo: 3,9 mg/33 % odd
    kuracie s tekvicou
    120

    min