Ak to dnes necítite na mäso, mám pre vás tofu - recept roka. Pokiaľ vám tofu vždy pripadalo nudné a chuťovo fádne, dnes to spolu zmeníme. Dodáme mu chuť a ako sa hovorí povýšime ho na iný level. Tento recept na tofu si už zamiloval nejeden milovník mäsa u nás doma. Urobte aj vy pre svoje zdravie už dnes niečo užitočné. Nebojte, nebude to náročné.
Postup:
- Mrkvu si najskôr umyjeme, ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Uvaríme ju vo vode do mäkka. Varíme asi tak 10 minút od varu.
- Potom vodu zlejeme a mrkvu dáme do mixéra spolu s ryžovým octom, sezamovým olejom, 1 PL sójovej omáčky, ošúpaným zázvorom, a 2 PL vody. Po zmixovaní dáme marinádu na chvíľu bokom.
- Fazuľové struky si uvaríme vo vriacej vode do polo mäkka.
- Na väčšej panvici si rozpálime olivový olej. Tofu vyberieme z obalu a vysušíme kuchynskou utierkou. Pomocou rúk a kuchynskej utierky sa snažíme prebytočnú tekutinu vytlačiť stlačením o kuchynskú dosku. Tofu potom rozkrojíme a opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatista. Pečieme asi 3 minúty z každej strany.
- Zvyšnú sójovú omáčku, med a pretlačený cesnak zmiešame s 3 PL vody v miske. Následne omáčku vylejeme do panvice k tofu a ešte chvíľu (asi 3 minúty) všetko varíme. Omáčka začne vďaka medu pekne hustnúť.
- Pred podávaním rozdelíme na taniere trochu mrkvového pyré, fazuľové struky a tofu s trochou sladkej omáčky z panvice. Môžeme ozdobiť nakrájaným čili a vňaťou z čerstvého koriandra. Pokiaľ máte ešte väčší hlad, pridajte napríklad varenú ryžu.
Dobrú chuť!